Volg je hart en maak werkelijkheid van je droom

Vandaag was het eindelijk zover. Mijn afspraak bij de KvK. Ik heb me ingeschreven en ben ein-de-lijk officieel gestart met het verwezenlijken van mijn jarenlange droom. Welkom op de wereld, Mindpet! Het zijn een aantal gekke, maar hele waardevolle maanden geweest. Een rollercoaster van gevoelens, leren van ‘fouten’ en spannende knopen doorhakken om weer een volgende stap te kunnen zetten…

De allereerste stappen…

Ken je dat…? Dat je al lange tijd een droom voor ogen hebt, zelfs een stappenplan met ‘acties’ uitstippelt, maar het toch lastig blijft om daadwerkelijk die ene echte sprong in het diepe te wagen?

Toen ik vanaf 2005 de opleiding Dierverzorging deed, werd ik al aangetrokken tot de businesskant van de huisdierenbranche. Naast de praktische dierverzorgingsstages, nam ik ook een andere route. Zo liep ik stage op de managementafdeling van een dierenkliniek en deed ik (heel ongebruikelijk) een stage op kantoor van Stichting Vier Voeters om te ervaren hoe kantoordagen eruit zagen. Gek genoeg, ik voelde me er thuis. Ook al was ik dierverzorger. Zolang ik de combinatie met (huis)dieren maar kon houden, zag ik kansen die veel anderen niet zagen.

Van het één kwam het ander. Ik volgde mijn eigen pad. Bedrijfskunde, marketing, informatiewetenschappen… En mijn roeping werd steeds duidelijker. Dat ik die ‘roeping’ niet zou vinden in een baan in loondienst ook.

Dat ene laatste zetje

In 2019 organiseerde ik voor het eerst een vakvrouwen(mid)dag met 4 fantastische vakvrouwen uit de branche die schrijven voor Vrouw&Dier (een project dat ik in 2016 opzette). De dynamiek die we die middag hadden, een deel van ‘mijn droom uit 2016’ die uitkwam, de positiviteit en enorme boost die het gaf. Heel bijzonder.

Alles bij elkaar deed mij uiteindelijk beseffen dat ik mijn hart moest gaan volgen. Mijn mindset moest veranderen. Mijn leven anders in moest gaan richten. Zo heb ik (met pijn in mijn hart) afscheid genomen van mijn vrijwilligerswerk en een aantal maanden later ook van mijn collega’s bij mijn betaalde baan. Het was namelijk tijd. Het ondernemersavontuur, mijn liefde voor persoonlijke ontwikkeling, werken aan mijn grote missie om het huisdierenwelzijn m.b.v. marketing te verbeteren én het helpen van hardwerkende huisdierprofessionals en -ondernemers.

“Alles kan, zolang je maar echt wilt!”

Dit is altijd mijn mindset geweest. En gelukkig maar, want juist dat zorgt ervoor dat je de juiste stappen zet om te komen waar je wilt. Of dat nou je eigen bedrijf groot maken is, het verbeteren van een bepaalde vaardigheid, het afronden van een opleiding, en ga zo maar door.

Zo geloof ik voor de volle 100% dat veel meer huisdierprofessionals van hun vak een fulltime baan kunnen maken. Ik geloof dat er nog heel veel efficiënter gewerkt kan worden. Ik geloof dat er nog velen vernieuwende marketingtechnieken gebruikt kunnen worden, zonder dat dat (slecht) voelt als ‘reclame maken’, maar (goed) voelt als ‘je passie en kennis verspreiden’. Ook geloof ik dat ondernemerschap niet eenzaam hoeft te zijn. En dat jouw kennis en kunde héél erg veel huisdieren en huisdiereigenaren kan helpen. Of je nu een product of een dienst verkoopt.

Wat je daarvoor nodig hebt?! Kennis. En motivatie. Die pure drang om iets voor elkaar te krijgen!

En met die kennis op gebied van marketing en ondernemen, wil ik jou heel graag ondersteunen met mijn bedrijf Mindpet. Spreek ik je binnenkort?

Veel liefs, Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zwangerschapsverlof

Op dit moment zit Mindpet tussen de knuffeldieren. Ik ben met zwangerschapsverlof tot begin 2022. Marketingcoaching of -advies nodig voor jouw huisdierbedrijf? Ik neem contact met je op na mijn verlof! Laat in dat geval hieronder je gegevens achter of stuur een bericht via de contactpagina.